Elektrisch varen sterk in opkomst!

Elektrisch varen wordt steeds populairder in Nederland. Met de huidige stand der techniek is dit zeker een volwaardig alternatief voor een dieselmotor. Elektrisch varen is duurzaam, comfortabel, onderhoudsarm, betrouwbaar en zeer goedkoop in gebruik. Maar vooral schoon en stil. Er komen in Nederland steeds meer gebieden waar je niet met verbrandingsmotoren mag varen maar alleen met elektrische motoren. Amsterdam 2025 is daar een voorbeeld van. 

Scherpe prijzen voor vervanging van uw dieselmotor

Door onze samenwerking met onder andere Vetus E-line en Waterworld zetten wij uw huidige dieselmotor om naar volledig elektrisch of bijvoorbeeld een hybride versie. De prijzen van een elektromotor zijn nu nagenoeg gelijk aan vervanging van een dieselmotor. U kan dus nu al de keuze maken voor de toekomst.

De voordelen van Elektra varen: 

1. Soepeler vaarbeleving: Elektrische motoren zijn direct krachtig en hebben geen versnellingen, dit maakt vaarbeleving soepeler.
2. Lagere kosten: Elektrisch varen is vaak goedkoper dan varen met een verbrandingsmotor, omdat er geen brandstofkosten zijn en onderhoudskosten vaak lager zijn.
3. Stil varen: Elektrische boten maken weinig geluid, waardoor ze minder storend zijn voor de omgeving en het leven in het water.
4. Milieuvriendelijk: Elektrisch varen produceert geen uitlaatgassen en vermindert daarmee de uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht

Vetus E-Line ingebouwd bij ons elektro paradepaard Wester Engh 620 sloep

Wij zijn trots om aan te kondigen dat ons elektro paradepaardje, de Wester Engh 620 sloep nu voorzien is van een VETUS E-line 6000W elektro aandrijving. Wij passen hiermee alle facetten van Elektro in bij uw boot afgestemd op uw specifieke vaarwensen. Geen eenheidsworst maar juist maatwerk in elektrisch varen.

Tijdens de Duurzaam varendag 2024 in Amsterdam is de sloep beschikbaar gesteld voor VETUS als voorbeeld van RETROFIT, oftewel een bestaande sloep die volledig is omgebouwd is naar elektrisch. 

Door ons partnership met Vetus bieden wij nu een volledig nieuw elektrisch voortstuwingspakket aan. De Vetus E-Line-motor en het E-Pod-systeem accelereren krachtiger en sneller dan een dieselmotor. Bovendien werkt deze elektrische voortstuwing zonder keerkoppeling. Om snel achteruit te kunnen manoeuvreren, zoals met een keerkoppeling, heeft VETUS voor de E-LINE en E-POD Active Electric Braking ontwikkeld. Bij ons kunt u al deze innovaties zien en ervaren! 365 dagen per jaar kan u een proefvaart maken!  

Koopmans Yachtservice voorloper in Elektra varen

Koopmans Yachtservice is als technisch onderhoudsbedrijf volledig voorbereid op het tijdperk van elektrisch varen. Door onze samenwerking met onder andere Vetus E-line en Waterworld zetten wij uw huidige dieselmotor om naar volledig elektrische versie of bijvoorbeeld een hybride versie. Wij onderschrijven het belang van duurzaam varen en investeren de komend jaren in technische know how om voorloper te worden in de transitie van diesel naar Electro.

Lancering SAGA 20

Deze SAGA 20 wordt ons paradepaardje voor het  ‘Varen met een stekker’

Onze technici hebben de oude dieselmotor vervangen voor een Water World 4.0 Kw elektrische aandrijving.

Inmiddels hebben we met succes diverse proefvaarten gedaan met de SAGA 20.

Eerste geslaagde testvaart

Vandaag onze eerste, zeer geslaagde testvaart met de elektrische sloep SAGA 20.

De Water World 4.0Kw motor levert ruim voldoende vermogen om geruisloos een dag te varen.

Een prachtig gevoel om stil over het water te glijden. Wilt u ook een keer een proefvaart maken? U bent van harte welkom!

Elektrische motor in Wijk 21 Sloep

Koopmans Yachtservice heeft weer een elektrische WaterWorld motor ingebouwd.

Dit keer in een Van Wijk 21 sloep. Het betreft een 4.0KW motor met 8 Trojan accu’s van 6V 245Ah.

Het is een mooi project, weer in samenwerking met Peter Kendjian van KenCo Maritieme Electronica

Informatiegesprek Elektrisch Varen

  • Vul het onderstaande formulier in en wij zullen z.s.m. reageren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Share This